Mon dada.
Les histoires secrètes de Mademoiselle D.

O multime de el
     media: 0.00 din 0 voturi

L-am vazut. Si azi. Si ieri. Si acum doua ierni. In acelasi loc. Pe aceeasi bordura din fata unei case parasite. Avea o privire pierduta undeva in zare..spre o linie de orizont nemarginita si nevazuta de noi. Da, noi! Acei oameni cu griji aparent imposibil de echivalat, acei oameni egocentristi, acei oameni lipsiti de orice notiune a cuvantului.

L-am vazut. Statea aplecat din cauza tuturor grijilor si durerilor acumulate de-a lungul vremii. Ochii lui nu tradau o mare tristeste ci o supunere fata de timp.. O durere inghitita ani de-a randul..
L-am vazut. Si am simtit nevoia sa spun ceva, dar privirea lui tacuta, imi tintuia buzele. Si mi le tintuiesc si azi.
Nu inspira mila. Desi probabil asta cere. In fata noastra. In fata vremii. Chipul lui nu este unul senin sau suparat, este unul care isi doreste un loc al lui si un orizont marginit.. Un orizont unit de-al tuturor, nu singular, un orizont tangibil intr-o buna zi. Dar nu. El e in fiecare zi in acelasi loc. Pe aceeasi bordura din fata aceleiasi case parasite. Asteapta. Poate asteapta ca noi sa il vedem. Sa ne oprim pt o secunda din grijile noastre, din graba cu care mergem pe strada, din nepasarea in care ne invartim cu totii.

Fiecare trece pe langa el ca si cum nici nu ar fi.. Ca si cum e o statuie..Un simplu zambet ar fi de ajuns..o inclinare lina a capului in semn de buna ziua pentru a sti ca nu e singur..

Dar ea nu apare. Nici de la mine, nici de la tine, nici de la voi.

Suntem prea ocupati cu propria oglinda pentru a mai putea vedea ceva dincolo de ea. Nu o facem din rautate, ci doar reflctia e prea puternica. Chipul, corpul, intreaga noastra imagine, intreaga noastra viata proiectata pe niste firicele de argint ne fura. Suntem captivi in propriile noastre ganduri, suntem atat de prinsi si ingraditi in ele, incat suntem incapabili sa deschidem ochii, sa il vedem pe cel de langa noi. Suntem invalizi. Invalizi in lumea celor care simt, celor care vad, celor care observa.

O multime de El asteapta ca noi sa spargem oglinda sinelui.Comentarii

la aprobare
de Sagar in data de 2012-02-15 12:16


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
Powered by www.ablog.ro
 
Termeni si Conditii de Utilizare